HANOS interview deel 2: ervaringen buddy Jip en werknemer Ali

Dit is het tweede deel van het HANOS interview.

HANOS Internationale Groothandel en Horeca is al sinds 1975 actief. Ze opende de allereerste groothandel in Apeldoorn. Sinds deze opening is HANOS uitgegroeid tot een totaalgroothandelsorganisatie met achttien vestigingen in Nederland en twee vestigingen in België.

We spraken eerder met Kristel de Wit, al bijna 4 jaar de HR Business Partner HANOS Internationale Horeca Groothandel binnen de vestigingen HANOS Amsterdam en Haarlem (300 mensen ongeveer).

Een enthousiast verhaal over de goede ervaringen met het contact met hun klantmanager en de 2 beschut werkers die ze in dienst hebben.

HANOS interview met Ali en Jip

Maar we wilden natuurlijk ook graag weten hoe de werknemer in beschut werk, Ali Abubakar en zijn buddy, Jip Brandon hun samenwerking zien.

Interview Hanos met Jip en Ali
Ali Abubakar (l.) en Jip Brandon (r.)

Trots op het hele team 

Jip vertelt dat hij al 15 jaar bij HANOS werkt. In het begin als AGF-medewerker (Aardappels, Groenten, Fruit) en de afgelopen 3 jaar als assistent-chef en sinds 1,5 jaar dus ook als buddy van Ali.

Vol trots geeft hij aan dat zijn hele team, een groep van 15 jongens, Ali zien als 1 van hen. Gewoon een goede collega. Die voor een ander invalt bij ziekte bijvoorbeeld.

2-Buddy systeem

Eerder vertelde Kristel de Wit (HR Manager), al dat ze een goedwerkend 2-buddy systeem hebben. Ali heeft Jip als buddy, maar Marcel is als tweede buddy een hele goede invaller.

‘Het gaat om het vertrouwen. Marcel is met Ali ook veel op pad en aan het werk. Dus als ik er niet ben, dan voelt Ali zich bij Marcel ook op zijn gemak om vragen te stellen.’ Ali bevestigt dit. Ook geeft Jip aan dat hij Marcel zelf al heel lang kent en eenzelfde soort stijl van begeleiden heeft.

Stap-voor-stap verder leren in de praktijk

Ali heeft de ambitie om elke keer wat te leren. Stap-voor-stap kijken wat de mogelijkheden zijn. ‘Zo vroeg ik laatst of hij al in contact wil komen met de klant. En dat ik hem daar wel bij wil helpen. Maar Ali vond dit nog wat te vroeg. Het leuke is dat hij heel leergierig is. Het afwisselende werk past goed bij hem.’ geeft Jip aan. Jip en Ali bespreken vaak wat Ali zo leuk vindt aan het werk en waar hij nog in kan groeien. Ali geeft aan ‘ik zie de toekomst bij HANOS met veel plezier tegemoet.’

‘Wie goed doet, goed ontmoet’

aldus JIp Brandon, assistent-chef hanos en buddy ali
 Hanos Jip Brandon
Ali Abubakar

Tips voor andere werkgevers:

Ja, een tip dat we willen meegeven is om al het formulierwerk over te laten aan de HR Manager en de klantmanager. ‘Ali moet wel eens wat invullen en ondertekenen. Maar ik heb daar als buddy gelukkig geen omkijken naar. Ook al is het wat meer geduld hebben en intensievere begeleiding bieden, je krijgt er heel veel voor terug. Het vertrouwen dat ze je geven en de positieve energie en trouw aan het hele team is niet terug te brengen naar cijfers.’ zegt Jip dan ook vol enthousiasme.

We wensen beiden dan ook nog veel werkplezier en succes met hun verdere loopbaan bij HANOS.

Wilt u ook een beschut werker een mooie kans bieden en meer weten over de regelingen? Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact op met Patty Douglas, klantmanager/consulent Beschut werk Gemeente Amsterdam (afd. WPI).

Deel dit artikel: