Doorstroomsessie 3 december 2019: van werk naar werk

Dit is het verslag van de doorstroomsessie op 3 december 2019 bij Asito. Waar 13 werkgevers kandidaten waarvan het contract afloopt matchten met potentiële nieuwe werkplekken.

Matchingbijeenkomst doorstroom

Evaluatie van de doorstroomsessie 3 december 2019

Op 3 december 2019 kwamen 13 werkgevers samen met de Sociaal Werkkoepel Amsterdam in de matchingsbijeenkomst doorstroom. Het doel van deze bijeenkomst was: kandidaten wiens contract aflopen direct in contact brengen met potentiële nieuwe werkgevers. Tijdens de doorstroomsessie brachten zij daarvoor verschillende kandidaten in. Verder deelden zij ervaringen met elkaar. Ook werkte het de andere kant op. Want zij deelden vrijgekomen werkplekken met de andere partners. Zodat partners met vacatures vervolgens mogelijke kandidaten bij de werkplekken konden plaatsen.

De bijeenkomst viel goed bij de partners. Er volgt daarom op 4 februari 2020 een herhaling. Onderdelen die de werkgevers in ieder geval willen zien terugkomen, zijn:

  • Het matchen.
  • Presentaties van werkgevers.
  • Het inspireren van elkaar met mooie voorbeelden.
  • Inclusief werkgeverschap vinden de aanwezigen een belangrijk onderwerp.

Ook het organiseren van de sessies op locatie bij de werkgevers waardeerden de aanwezigen. Daarom vindt de volgende doorstroomsessie op 4 februari plaats bij Olympia.

Verbetering doorstroomsessies

Om de doorstroomsessies verder te verbeteren spreken de werkgevers bovendien met elkaar af om nog meer kandidaten aan elkaar te presenteren. Ook ziet men graag andere werkgevers aanhaken. Omdat nog niet alle branches vertegenwoordigd zijn in de groep.

Doorstroomsessie 3 december 2019

Deel dit artikel: