info@sociaalwerkkoepelamsterdam.nl

Van werk naar werk; doorstroomsessie 3 december 2019

Verslag van de doorstroomsessie op 3 december 2019 bij Asito. 13 werkgevers matchten kandidaten waarvan het contract afloopt met potentiële nieuwe werkplekken.

Matching

Evaluatie van de bijeenkomst

Op 3 december 2019 kwamen 13 werkgevers samen met de Sociaal Werkkoepel Amsterdam in de matchingsbijeenkomst doorstroom. Het doel van deze bijeenkomst was om kandidaten wiens contract afloopt, direct in contact te brengen met potentiële nieuwe werkgevers. Tijdens de doorstroomsessie werden verschillende kandidaten ingebracht en ervaringen gedeeld. Ook werkte het de andere kant op en werden vrijgekomen werkplekken met de partners gedeeld, zodat mogelijke kandidaten bij de werkplekken konden worden gezocht.

De bijeenkomst viel goed bij de partners en wordt op 4 februari 2020 herhaald. Het matchen, de presentaties van werkgevers en het inspireren van elkaar met mooie voorbeelden zijn onderdelen die de werkgevers in ieder geval willen zien terugkomen. Inclusief werkgeverschap wordt door de aanwezigen onderstreept als een belangrijk onderwerp. Ook het organiseren van de sessies op locatie bij de werkgevers wordt gewaardeerd, daarom zal de volgende doorstroomsessie op 4 februari plaatsvinden bij Olympia.

Om de doorstroomsessies verder te verbeteren spreken de werkgevers met elkaar af om nog meer kandidaten aan elkaar te presenteren. Ook ziet men graag dat ook andere werkgevers aanhaken, omdat nog niet alle branches vertegenwoordigd zijn in de groep.

Deel dit artikel: