Eden Hotels

Eden Hotels is een oer-Nederlands familiebedrijf (sinds 1947). Dat bestaat uit 14 eigen hotels met een uniek karakter. Met het hele team zorgen we voor lokale beleving en blijvende herinneringen voor onze gasten. En wat betreft het team? We zijn overtuigd dat blije medewerkers zorgen voor blije gasten. Bovendien zit dat in ons DNA.

Welke vestigingen heeft Eden Hotels?

De hotels zijn ondergebracht bij drie gerenommeerde hotelmerken: Eden Hotels, Holiday Inn en Hard Rock Hotels. Elk hotel is onlosmakelijk verbonden met de buurt en het lokale leven.

De 12 Eden Hotels binnen de groep zijn als volgt:

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We hebben als groep een lange geschiedenis. En ook een duidelijke visie waar we met de hotels heen willen en waar we voor staan. Daarnaast is maatschappelijk verantwoord ondernemen iets wat door het hele bedrijf heen erg serieus wordt genomen. En niet alleen in woord, maar ook in daad met de Sjoerd Dijkstra Foundation. Want hoewel we misschien niet de héle wereld kunnen veranderen, proberen we – waar het kan – wel ons steentje bij te dragen.

We zetten ons in voor tal van goede doelen. Zo staan we voor bijvoorbeeld:

Wat wilt u delen met andere partners van de Koepel?

Wij geloven dat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken. En zouden het daarom erg leuk en interessant vinden om tijdens (online) bijeenkomsten tips en ervaringen uit te wisselen met andere werkgevers.

Meer informatie:

Kijk op onze website of neem contact op met Lida Beynon, HR regio adviseur bij Eden Hotels, via lida.beynon@edenhotels.nl.

Asito

Wij zijn een schoonmaakbedrijf waarbij onze missie is dat we samen zorgen voor een schonere leefomgeving. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke schoonmaakmedewerkers verspreid over 50 lokale vestigingen.

Daarnaast hoort wat ons betreft iedereen erbij, iedereen verdient om beoordeeld te worden op zijn of haar kwaliteiten en een eerlijke kans te krijgen. Dat vat volgens Asito de termen diversiteit en inclusiviteit samen. Dit is ook de filosofie die wij willen uitdragen naar de maatschappij.  

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Asito heeft de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Inclusiviteit is één van de speerpunten van Asito. Wij willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt en zich verder kan ontwikkelen. Daarnaast zijn ruim 300 leidinggevende getraind om op de juiste manier de nieuwe medewerkers te begeleiden en te motiveren.

Wij merken dat namelijk sommige medewerkers behoefte heeft aan structuur. Hun kracht ligt niet in het zelf invullen van hun werkdag, zij werken beter met een vaste dagindeling. Een ander voorbeeld is dat wanneer iemand lang uit het arbeidsproces is geweest, hij of zij moeite zal hebben om weer in het ritme te komen. Dit zijn allemaal zaken die je als leidinggevende moet weten om er goed op te kunnen inspelen. Wij willen laten zien dat mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Daarbij kijken we vooral naar wat mensen wél kunnen, niet naar wat ze niet kunnen.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

In 2021 hebben wij in totaal 1000 medewerkers in dienst in de verschillende doelgroepen zoals: WSW’ers, Wajongers , WW’ers, statushouders en bijstandgerechtigden.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Wij nemen graag deel aan events, inspiratie- en netwerksessies om zo in contact te komen met andere partners van de Koepel en ervaringen en tips onderling uit te wisselen.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Het inspireert ons dat de medewerkers zelfvertrouwen krijgen die weer deelnemen aan de arbeidsmarkt. Wij bieden hen kansen, een opleiding en inkomenszekerheid en dat zorgt voor een mooie maatschappelijke bijdrage, maar bovenal een gelukkige medewerker.

Meer informatie

info@asito.nl

0546 – 484950

Vrije Universiteit

De Vrije Universiteit verzorgt wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.
De VU hecht waarde aan het realiseren van een divers samengestelde studenten- en medewerkers populatie. Binnen de VU moet iedereen kunnen bijdragen aan zowel de VU-doelen als een maatschappij waarin eenieder ertoe doet en hiervoor ook waardering krijgt.

Heeft Vrije Universiteit al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Bij de VU werken, oktober 2020, 42 medewerkers met een arbeidsbeperking. In de 1e instantie is gestart met de inzet van fietscoaches. Na een periode van wennen aan beide kanten is dit nu een zeer gewaardeerde extra service. Maar ook in het wetenschappelijk onderwijs, onderzoek en diverse onderdelen van de bedrijfsvoering werken medewerkers uit deze doelgroep.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

De VU is momenteel bezig met het opzetten van een servicepunt/kenniscentrum om de organisatie te ondersteunen bij het realiseren van meer banen voor medewerkers uit deze specifieke doelgroep. Mogelijk kunnen partners van de Sociaal Werkkoepel baat hebben bij de ervaringen op dit gebied.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Wij nemen met wetenschappelijk en waarden gedreven onderwijs, onderzoek en valorisatie, verantwoordelijkheid voor mens en planeet. Wij leiden studenten en professionals op met kennis van zaken en ‘A Broader Mind’. Ons onderzoek is grensverleggend zowel binnen als tussen disciplines. Onze studenten en medewerkers staan als vrije denkers en met aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid in verbinding met elkaar en met de samenleving.

Meer informatie
Hans Schoorl, Projectleider Participatie,  j.g.schoorl@vu.nl

Van Leeuwen Zwanenburg Sloopwerken

Van huis uit zijn we een sloopbedrijf. In de afgelopen 30 jaar is daar van alles bijgekomen: asbestsanering, bodemsanering. We slopen in de breedste zin van het woord: totaalsloop, renovatiesloop, betonboren en –zagen. We zijn gespecialiseerd in slopen in operationele omgevingen; ziekenhuizen, universiteiten, luchthavens, supermarkten. We slopen terwijl de bedrijfsprocessen doorgaan en zonder dat de klant er overlast van ondervindt.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

In een apart bedrijf Materiaalbank.nl vindt in een hal een circulair proces plaats om van sloopmaterialen weer bouwmateriaal te maken. Dat draait voor 80 tot 90% door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo worden duurzaamheidsdoelen gecombineerd met sociale doelen.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Er werken drie mensen met een arbeidsbeperking die via Roads zijn gekomen. Zij zijn beter geschikt voor dit werk dan de andere bouwvakkers. En als iemand er klaar voor is, kan hij doorstromen naar een andere functie.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

We doen dit nu een aantal maanden, we hebben nog geen verdienmodel, maar het brengt ons wel wat: waardering, meer werk. Maar het mooiste is om te zien dat mensen opbloeien. Dus ik zou willen zeggen: investeer daarin, want het komt terug. Dat is niet altijd in geld uit te drukken.

Meer informatie kunt u krijgen op de website: www.vlzs.nl en via de mail: info@vlzs.nl.

RomanSeleQt

RomanSeleQt verzorgt transport, logistiek en koeriersdiensten door heel Nederland en internationaal. Voornamelijk business to business, maar ook wel consumentenwerk.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Op dit moment hebben wij een 4-tal mensen in dienst vanuit de gemeente en 1 uit de WIA. Verder zijn we gestart als leerwerkbedrijf met iemand die de BBL volgt.
Het zijn jongens met grote afstand tot de arbeidsmarkt, die bij ons een tweede kans krijgen en daarbij helemaal opbloeien.

Wat zou u willen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Don’t judge a book by it’s cover.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Iemand uit een uitzichtloze situatie die kans bieden om toch iets van zijn/haar toekomst te maken.

Meer informatie

RomanSeleQt
Bezoekadres: Visseringweg 82
1112 AT Diemen
020- 363 5746
info@romanseleqt.com

Ampliar Uitzendbureau

Ampliar is een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in Social Return en de Participatiewet. Bovendien is dit bureau partner geworden in het netwerk van de Sociaal Werkkoepel.

Wat doet Ampliar Uitzendbureau?

Wij ondersteunen onze opdrachtgevers bij:

Wat doet Ampliar voor kandidaten?

Voor de kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt zoeken wij een passende baan die een opstapje kan bieden naar een lange & duurzame arbeidstoekomst.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Het bemiddelen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is onderdeel van onze core business.
Waar nodig bieden wij onze medewerkers training en oefening die betrekking hebben op de volgende vaardigheden: spreken, lezen, schrijven, omgaan met geld, opvoeden, digitale en sociale vaardigheden.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Voor een opdrachtgever in Amstelveen hebben we momenteel een dame aan het werk die langdurig ziek is geweest. Zij heeft vanuit het 2e spoor traject inmiddels een geweldig werkritme kunnen vinden, dat is fantastisch om te zien.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Op onze afdeling inkoop proberen we zoveel mogelijk de nadruk te leggen op het inkopen van producten en diensten bij de sociale partners in de regio. Denk hierbij aan voorbeelden als, bedrijfsuitjes, kerstpakketten, drukwerk etc.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Wat ons vooral inspireert is het feit dat wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer perspectief mogen/kunnen bieden op de arbeidsmarkt en daarmee ook in hun sociale leven. Zie hieronder enkele voorbeelden van inspirerende verhalen.
Lees hier het verhaal van Fred en hier het verhaal van Abed.

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.ampliar.nl.

Vegan Masters

Vegan Masters houdt zich bezig met het veganizen van het aanbod van convenience food, zoals pizza’s, hamburgers, stamppot, pokébowls, et cetera.

Dat wil zeggen, we hebben alle dierlijke producten vervangen door plantaardige. Dit bieden we op drie manieren aan:

De productielocatie met eigen keuken staat in Amsterdam. Er zijn vier afdelingen:

  1. de warme keuken
  2. assemblagekeuken
  3. verpakkingsafdeling
  4. de logistieke unit

Er is geen afhaalmogelijkheid.

Wat doet Vegan Masters op het gebied van sociaal werk?

Wij hebben mensen met een arbeidsbeperking in dienst, die krijgen werk dat aangepast is aan hun wensen en mogelijkheden. Ze krijgen on the job training.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Wij hebben gemerkt dat veel van deze mensen moeilijk onder druk kunnen werken, zij zijn dan minder geschikt voor de productie of de logistiek. Zij werken dan bijvoorbeeld aan het voorbereiden van verpakkingsmateriaal. We zoeken plekken waar deze mensen zich fijn bij voelen. Op het moment zijn er 4 mensen zo aan het werk. De eerste heeft al een vast contract gekregen.

Wat zou Vegan Masters willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Iedereen moet een tweede kans in het leven krijgen. Je moet wel intern goed communiceren: een beperking is niet altijd zichtbaar, maar je moet er wel rekening mee houden. Ook moet je één aanspreekpunt bieden en eenduidige opdrachten geven.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Het is heel mooi om te zien dat mensen een ontwikkeling doormaken en groeien in zelfrespect en eigenwaarde.

Meer informatie

Bekijk de website en/of neem contact op met Danny Galiart via info@veganmasters.nl.

BMS

Wat doet uw organisatie?

We bieden sinds 2017 allround beveiligingsdiensten aan, evenementenbeveiliging, objectbeveiliging, horecabeveiliging, etc. Overal waar bescherming tegen schadelijke invloeden van  buitenaf of van binnenuit nodig is, leveren we beveiligers om de veiligheid  te waarborgen. Daarnaast zorgen wij ook voor een goede sfeer en sfeervolle werkomgeving door als gastheer of gastvrouw op te treden. We werken vanuit Amsterdam.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

We leiden mensen op tot allround beveiliger en we bieden stageplekken aan. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Amsterdam voor de doelgroep en anderen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen dan ook een baangarantie. Als dat niet bij ons is, dan bemiddelen we naar een andere werkplek. Wij leiden op tot allround beveiliger, dan heb je in de regel telkens een ander rooster en/of andere werkplek. Dat is de filosofie van BMS security: allround beveiligers die hun allround kennis en ervaring ook behouden en overal inzetbaar zijn.  Sommigen vinden dat niet prettig, die willen meer vastigheid, bijvoorbeeld mensen met autisme. Maar deze brede inzetbaarheid biedt wel meer perspectief op de arbeidsmarkt.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

We hebben nu 4 allround beveiligers die door onze eigen praktijkbegeleiders begeleid worden op de werkvloer. Daarnaast hebben we iemand als facilitair medewerkster op het kantoor die administratieve en facilitaire ondersteuning geeft. We houden nauw contact met de medewerkers, ook met gezamenlijke lunches af en toe. In samenwerking met de gemeente wordt gestreefd naar verdere uitbreiding hiervan.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Sta open voor alles, er kan van alles gebeuren. Zo heeft een aantal mensen met een beperking gekozen om na de opleiding als ZZP te gaan werken, wat we niet verwacht hadden. Het opleiden, trainen en begeleiden van de mensen vraagt ook om open staan: de wensen en capaciteiten van de medewerkers verschillen enorm. Je moet de begeleiding dan intensief houden.  Goed kijken hoe het gaat en daar op inspelen. We hebben daarvoor een soort leerlingvolgsysteem ontwikkeld. Ook om goed feedback te kunnen geven. Het volgen van de Harrie training om de doelgroep op de werkvloer te begeleiden is een echte aanrader.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk steun is, als het – al dan niet tijdelijk- niet goed lukt om je plek te vinden op de arbeidsmarkt. Het is heel mooi om te zien hoe mensen tijdens de opleiding echt gaan bloeien. Dat geeft heel veel voldoening. Het is een passie om hier mee bezig te zijn.

Meer informatie

Bekijk de website of neem contact op met Bulent Dogan, via mail  info@bmssecurity.nl of telefoon 06 43 11 11 73.

Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen.

De OBA:
– inspireert alle Amsterdammers om te blijven leren
– maakt kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk
– stimuleert reflectie, ontmoeting en betrokkenheid bij stad en buurt

Wat doet de Openbare Bibliotheek Amsterdam op het gebied van sociaal werk?

Op dit moment bieden we leerstages aan voor medewerkers met een arbeidsbeperking. We zijn hierover in contact met het Werkgevers Servicepunt.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst?

We hebben  4 medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn 3 medewerkers met een vast contract en één medewerker wordt gedetacheerd vanuit de Gemeente Amsterdam. We onderzoeken nu of we deze medewerker ook een contract kunnen aanbieden.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Graag willen wij op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen en gebruik maken van de contacten.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Wij willen als organisatie een afspiegeling zijn van de (Amsterdamse) samenleving en inwoners ook kans geven om hieraan actief deel te nemen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op onze website www.oba.nl. U kunt ook contact opnemen met Lise Jeths, hoofd P&O, via mail l.jeths@oba.nl of telefonisch 020-5230750.

Herenbos

Herenbos bemiddelt vanuit de vestigingen Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen en Zoetermeer tussen werkgevers en werkzoekenden in verschillende branches. Onze specialisatie is de groen- en hoveniersbranche en daarnaast zijn wij actief in onder andere de bouw, infra (grond-, weg- en waterbouw) en techniek. Ook voert Herenbos re-integratieactiviteiten uit voor bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten en uitkerende instanties.

Naast uitzenden en re-integratie kun je bij Herenbos terecht voor detacheren, werving en selectie en opleidingen. Wij buigen ons ook over HR-vraagstukken en werken samen met onze opdrachtgevers op het gebied van onder andere de social return on investments (SROI).

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Herenbos probeert de mogelijkheden van de kandidaten optimaal te benutten. Door op maat gemaakte opleidingsprogramma’s zoals GroenStart en kandidaten te begeleiden van, naar en tijdens werk. Zorgen we dat voor al deze kandidaten een plek gecreëerd wordt, dit in samenwerking met de opdrachtgevers, gemeentes en het UWV.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Wij hebben veel kandidaten met een arbeidsbeperking in dienst. Het project GreenPort GroenStart is een leer- en werktraject voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar werk in de groene en/of agrarische sector van Noord-Holland. Dit project is er voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een bepaalde zorg- of ondersteuningsvraag én de wens om actief te zijn op de arbeidsmarkt.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Voor mensen met een arbeidsbeperking is het belangrijk om erbij te horen en bij te dragen aan de samenleving. Hiervoor is maatwerk nodig. De waardering is groot bij een succesvolle plaatsing. Soms moet er een hobbel genomen worden maar, dit is het zeker waard.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Wij vinden het nemen van onze verantwoordelijkheid in de samenleving belangrijk. Maatwerk is bij Herenbos het sleutelwoord. Er is variabele instroom mogelijk zodat een kandidaat niet hoeft te wachten tot september om te starten met de opleiding. Voor sommige kandidaten is scholing niet haalbaar of nodig, dan wordt er ingestoken op werk. Per kandidaat wordt er een traject op maat gemaakt. De waardering die de kandidaat uit bij het vinden van een passende arbeid, direct of na opleiding. Dat is onze grootse inspiratie.

Meer informatie

U kunt ons bereiken op onze vestigingen in Purmerend tel. 0299-29 01 90 of mail purmerend@herenbos.nl. Nieuw-Vennep tel. 0252-62 22 40 of mail nieuwvennep@herenbos.nl. Of neem contact op met Denise de Vries, tel. 0224-29 01 90, via de mail schagen@herenbos.nl.