The Creatives

The Creatives is een all-around Concept-Designburo en creatieve werkplaats.

Wij bedenken concepten. En kunnen deze ook uitvoeren en produceren in onze werkplaats. De concepten variëren. Denk bijvoorbeeld aan:

The Creatives beschikt over een groot en breed netwerk van creatieven. Dat netwerk zetten wij in om ook bredere opdrachten aan te nemen.

In onze Creatieve Werkplaats produceren wij onze (design)producten met veel zorg en aandacht. We produceren we daar bovendien creatieve producten van andere bedrijven. Vaak in samenwerking met andere werkplaatsen. Om zo vervolgens creatieven de kans te geven om hun producten betaalbaar in Nederland te laten produceren. Op deze manier creëren we tevens leuke uitdagende werkzaamheden.

Sociale firma: The Creatives

The Creatives is bovendien een sociale firma. Dit betekent dus dat wij binnen ons bedrijf veel werknemers inzetten met een beperking. Of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo bieden wij bijvoorbeeld dagbesteding, beschutte werkplekken. Waar onder andere langdurig werkelozen uiteindelijk eventueel kunnen herintreden op de reguliere arbeidsmarkt.

Wat wilt u delen met andere partners van de Koepel?

We zouden het leuk en interessant vinden om tijdens (online) bijeenkomsten onderling tips en ervaringen uit te wisselen met andere werkgevers.

Meer informatie:

Kijk op onze website of neem contact op met Darifa Egmond via info@thecreatives.nl.

Restaurant Freud

Wist je dat er in Nederland meer dan een half miljoen mensen in de horeca werken? Bij Restaurant Freud weten we dat ook. Sinds 2006 combineren we onze liefde voor heerlijk eten met bijzondere aandacht voor mensen. Met een diner bij Freud draag je bij aan een maatschappij waarin iedereen welkom is. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bereiden met passie onze gerechten en bedienen je vol trots met hun hartverwarmende aandacht.

Sociaal werk bij Restaurant Freud

Bij ons vinden mensen met een psychische kwetsbaarheid hun weg terug naar werk. Begeleid door gepassioneerde chefs en werkbegeleiders leren zij stap voor stap de fijne kneepjes van de horeca. Werken bij Restaurant Freud is voor hen een stap naar betaald werk, dit is een vervolgstap in het traject naar herstel. Restaurant Freud is een erkend leerwerkbedrijf en onderdeel van Roads, dé specialist in re-integratie en coaching van mensen met een psychische kwetsbaarheid. 

Wat zou u willen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Wij staan open voor allerlei soorten samenwerkingen en netwerken.

Meer informatie?

Neem een kijkje op de website of neem contact op met Danielle Driest.

Stichting MasZone3

MAS Zone3 wil de leefbaarheid van wijken in Amsterdam en omgeving vergroten. Om dat te doen leveren we een ruim pakket aan diensten, die ook onderling gecombineerd kunnen worden. Het werk wordt altijd uitgevoerd door hardwerkende werknemers.

We werken samen met lokale overheden, grote woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren, maar ook met kleine (particuliere) organisaties. En dankzij onze flexibele aanpak kunnen we altijd maatwerk leveren. Kortom: elke opdracht, groot of klein, is bij ons in goede handen.

Wat doet Stichting MasZone3 op het gebied van sociaal werk?

Wij bieden leerwerktrajecten, werkervaringsplaatsen en re-integratieplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als een medewerker geregistreerd staat in het doelgroep register kan deze doorstromen naar betaald werk. 30% van onze werknemers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt.

In onze Mobiele Onderhoud Teams zitten medewerkers die bijvoorbeeld een beschut werk indicatie hebben, een Wajong uitkering hebben, medewerkers die een loonwaarde hebben. Deze werknemers worden begeleid door een gekwalificeerde meewerkend voorman en een intern jobcoach.

Opdrachtgevers die diensten afnemen bij MAS Zone3 voldoen aan de verplichtingen voor  Social Return of de Participatiewet.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Kennis en ervaring met de doelgroep delen en samen een netwerk vormen om mensen met een arbeidsbeperking kansen te bieden op de arbeidsmarkt.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Mensen de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen en hen daarmee kansen te geven op deelname aan het arbeidsproces.

Meer informatie over Stichting Zone3?

Bezoek onze website. Of neem contact op met Linda Sawor, tel: 06 51967924, email: L.sawor@masdiensten.nl.

Netwerkpartner Stichting Zone3: werken aan leefbaarheid.

Stichting MasZone3 is een netwerkpartner van de Sociaal Werkkoepel. Wilt u ook partner worden? Meld u uw organisatie dan aan via deze link.

Urban Cacao Amsterdam BV

Urban Cacao Amsterdam BV is gevestigd in het hart van Amsterdam.

Wat doet Urban Cacao Amsterdam BV?

Wij maken met ons team chocoladeproducten voor onszelf (Urban Cacao). En voor onze twee winkels. Bovendien ook voor vele andere private label klanten.

Wij werken alleen met de beste kwaliteit natuurlijke en eerlijk geproduceerde/ verbouwde of gemaakte ingrediënten. Daarnaast hebben we ook de bijdrage die we kunnen leveren aan onze samenleving hoog in het vaandel staan, dit in de zin van milieu, welzijn en duurzaamheid (bijvoorbeeld transport in Amsterdam uitsluitend per fiets of elektrisch transport of extra letten op vermindering restafval).

Medewerkers met een arbeidsbeperking

Wij hebben een diversiteit in dienst aan mensen met een arbeidsbeperking (lichamelijk en/of geestelijk). En we bieden aan veel kansarme jongeren de mogelijkheid om binnen Urban Cacao werkzaam te zijn. Bij onze productie die ook gevestigd is in het centrum van Amsterdam kunnen wij deze jongeren in een gemoedelijke werksfeer opvangen en een dynamische en motiverende werkomgeving bieden met een grote variëteit aan werkzaamheden. Zo zorgen we er samen iedere dag weer voor dat onze klanten naar tevredenheid bediend worden met onze ambachtelijk gemaakte chocolade traktaties.

Wat wil Urban Cacao Amsterdam BV delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

De dynamiek die ontstaat in een groep werknemers die elkaars tekortkomingen accepteert en vervolgens de betrokkenheid die hieruit ontstaat.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

De waardering die terugkomt bij meer aandacht geven aan ons productieproces (hoe/waarmee en wie het maakt).

Meer informatie

Bezoek onze website Urbancacao.com of stuur een mail naar info@urbancacao.com.

Fun Forest

Fun Forest biedt een actieve en bovenal leuke belevenis in het bos. Klimmen en klauteren over obstakels in de natuur is een geweldige manier om angsten te overwinnen, je eigen krachten leren kennen en aan je team te bouwen. In ons bos is iedereen welkom; familie, vrienden, scholen, bedrijven. Iedereen is gelijk en helpt elkaar. Bij Fun Forest is plezier maken niet genoeg – we zijn ook een Social Enterprise met een visie voor een inclusievere maatschappij.

Afgelopen jaar mochten wij meer dan 100.000 mensen verwelkomen in onze parken door heel Nederland. Door ons bos te bezoeken heb je niet alleen een hoop plezier maar draag je ook bij aan onze sociale missie om jonge mensen, die het moeilijk vinden om werk te vinden een plek te bieden in ons team. Door bij ons te werken, ontwikkelen zij hun zelfvertrouwen en een positieve blik op de toekomst om bijvoorbeeld een studie te gaan volgen of te re-integreren in de arbeidsmarkt.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Wij zijn in maart 2020 aangesloten bij de Code Sociale Ondernemingen. Dit betekent dat wij niet bestaan om geld te verdienen, maar om impact te maken.

Er zijn 4 manieren waarop wij impact maken:

  1. Het belang van een inclusieve maatschappij demonstreren
  2. Leer- en werkplekken bieden aan jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  3. Trainingen bieden aan jonge mensen
  4. Mensen in contact brengen met de natuur

We zijn trots te kunnen zeggen dat 1/3 van ons team bestaat uit jonge mensen die moeite hebben om een baan te vinden en bij ons een leer-/werkplek hebben gevonden in het team.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Bij Fun Forest werken veel verschillende mensen, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen hebben vooral een opstap nodig, een kans om weer de arbeidsmarkt op te komen. Ons doel is dat deze werknemers veelal ook weer uitstromen. Dit omdat wij een seizoenbedrijf zijn en wij helaas zeer minimaal plek hebben voor vaste medewerkers. Maar wij benutten dit als onze kracht; mensen voelen zich veilig en welkom bij ons en hebben daardoor de ruimte om te leren, maar, belangrijker nog, om zelfvertrouwen te ontwikkelen en sociaal (weer) mee te doen om vervolgens met meer zelfverzekerdheid uit te vliegen. Voor ons altijd weer een cadeautje als iemand aan het einde van het seizoen dankbaar is voor zijn eigen ontwikkeling. Nog steeds gaat het recht naar ons (sociale ondernemers) hart.

Wat zou u willen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Wij kunnen veelal ervaring en verhalen delen met partners, zowel succesverhalen als lessen die wij hebben geleerd. Wij zijn van een BV gegroeid in een sociale onderneming, een wat lastig proces waar wij onze lessen graag delen met bedrijven die hier wellicht ook tegenaan lopen. Hoe meer sociale ondernemingen hoe beter!
Verder kunnen wij via Sociaal Werkkoepel Amsterdam ook doorstroom genereren.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

In 2007 opende Ernst-Jan het eerste klimpark in Venlo. Hij was helemaal enthousiast over buiten werken, in de natuur, met andere mensen. Al snel werden er nog drie parken geopend, in Amsterdam, Rotterdam en Almere. Fieke, de vrouw van Ernst-Jan wilde meer in het bos dan alleen klimmen. Zij zag de mogelijkheid om de klimparken te gebruiken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. In 2016 startte zij de Fun Forest Foundation om de sociale missie van Fun Forest te ontwikkelen.

Meer informatie
Via de website https://www.funforest.nl/over-fun-forest/ of telefonisch 088-3697000.

Roads

Bij Roads draait het om meedoen in de maatschappij, werken aan herstel en/of terugkeer naar werk of opleiding. Wij begeleiden mensen met lichte tot zware psychische aandoeningen en/of een justitiële of verslavingsachtergrond naar dagbesteding, werk of opleiding.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Roads heeft een aantal sociale firma’s, zoals Restaurant Freud, Recycle en Zeefdrukmakers. Winkels en bedrijven waar deelnemers arbeidsmatige dagbesteding kunnen doen of kunnen re-integreren. Deze sociale ondernemingen bieden mensen met een psychische kwetsbaarheid dagbesteding of een leer/werkplek aan waardoor zij weer kans krijgen om mee te doen in de maatschappij. Werken is namelijk goed voor de gezondheid en werkt herstel bevorderend. Roads gelooft in een samenleving waar niemand wordt buitengesloten.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Roads heeft op verschillende afdelingen mensen in dienst met een arbeidsbeperking. Deze medewerkers zetten hun eigen kracht in, wat hun onderscheidt van de collega’s waarmee zij samenwerken. Ze zijn onderdeel van het team en handelen hier ook naar.

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Iedereen verdient een plek in de maatschappij, hoe kunnen we elkaar versterken, waar liggen de kansen en kunnen we ons allemaal verbeteren. Dit zijn de punten die we met de partners willen delen zodat wij elkaar kunnen inspireren.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Sociaal werk inspireert Roads, omdat een betaalde baan soms niet vanzelfsprekend is. Sommige mensen moeten flinke bergen bewandelen voordat ze klaar zijn voor deze stap. Een eerste opstap in een sociale firma waar je midden in de maatschappij staat en iedereen zijn eigen kracht kan ontdekken en inzetten, maakt dat de opstap naar een betaalde baan minder groot wordt. Als er kleine successen worden geboekt, geeft dat de mens vertrouwen in hun eigen kunnen, zodat ze klaar zijn om een betaalde baan te vinden en deze te behouden.

Meer informatie
Via de website www.roads.nl of mail: info@roads.nl

Social Capital

Social Capital creëert banen voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Het gaat om banen in de horeca, catering en facilitaire dienstverlening. Dit doen we via jobcarving en social outsourcing in detacheringsconstructies. Alle begeleiding van de medewerkers in kwestie doen we zoveel mogelijk zelf met onze interne jobcoaches.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst?

Op dit moment hebben wij een 5-tal mensen werken bij de Heineken Experience. Daarnaast hebben we op dit moment 1 persoon in dienst die werkt in een restaurant in Leiden. Vanaf oktober hebben wij ook de begeleiding/coaching van de medewerkers bij Happy Tosti Amsterdam op ons genomen.

Wat zou u willen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Social Capital is een jong bedrijf dat gelooft dat verbinden werkt. Daarom zijn we blij ons aan te kunnen sluiten bij de Sociaal Werkkoepel. Wij hopen op deze manier nog meer bij te kunnen dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt en een sluitende sociale arbeidsmarkt in Amsterdam, door het zoeken van verbindingen en samen op trekken met onze ketenpartners.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Mensen een stukje verder brengen in hun leven en helpen zich te ontwikkelen naar een plek waar ze zich thuis en gewaardeerd voelen is het mooiste wat er is.

Meer informatie over Social Capital vindt u op de website www.socialcapital.nl.

CRE8

De sociale firma CRE8 bestaat uit een samenwerking tussen een stichting en een VOF die respectievelijk hun welzijnsdoelstellingen en commerciële doelstellingen nastreven. CRE8  maakt voornamelijk cadeauartikelen. De stichting biedt jongeren een inspirerende bedrijfsmatige werkomgeving aan en begeleidt ze bij het leren werken met de apparatuur. Op deze manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van deze jongeren en aan de maatschappij. De VOF voert werkzaamheden uit rondom digitale fabricage in opdracht van zakelijke klanten en ten behoeve van de fabricage en verkoop van zelf ontworpen consumentenproducten. Daarnaast kunnen klanten bij ons terecht voor adviezen en ontwerpen met betrekking tot prototyping en productie.

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

Samen met stichting Streetcornerwork biedt CRE8 een leerwerktraject aan voor Amsterdamse jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wekelijks zijn er zo 25 jongeren aan het werk. Wij bieden deze jongeren een vaste structuur en begeleiding in een inspirerende werkomgeving. Jongeren komen eerst bij ons langs voor een introductie. Wie het leuk vindt, blijft als leerling voor een heel traject en wordt door ons opgeleid totdat hij/zij zelf de machines kan bedienen. Naast technische en praktische kennis over de apparatuur leren jongeren ook hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat en ontplooien zij werknemersvaardigheden. Bovendien krijgen ze de kans om hun creativiteit en talenten te ontwikkelen. Uiteindelijk kunnen de jongeren volledig meedraaien in de productie en de sales. Daarnaast biedt Streetcornerwork tijdens het traject intensieve, praktische en outreachende ondersteuning bij verschillende leefgebieden. Er zijn elke dag medewerkers aanwezig om de jongeren te begeleiden

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Informatie uitwisselen over de manier van werken. Netwerkpartners delen.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

CRE8 wil binnen de lokale omgeving voor iedereen van betekenis zijn, niet alleen voor opdrachtgevers en afnemers, maar graag ook veel aandacht besteden aan de talenten en inzet van de minder zichtbare groepen binnen de lokale omgeving en specifiek de groep jongeren die zich in maatschappelijke achterstandsposities bevinden. Want voor de jeugd van nu, opgegroeid in een ‘digitale wereld’, zal het werken met de digitale technieken zeer zeker tot de verbeelding spreken. Bij CRE8 leren zij hun interesses ontdekken en krijgen ze onder begeleiding de kans om zich te ontwikkelen. Op deze manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van deze jongeren en aan de maatschappij. Bij CRE8 is iedereen welkom om te werken aan de toekomst.

Meer informatie

CRE8
Westerdoksdijk 597
1013 BX Amsterdam
info@c-r-e-8.nl
020-7521883

The Flower Family

The Flower Family is meer dan zomaar een online bloemenservice. Wij zijn de eerste bloemenservice die zich inzet voor mens, milieu en maatschappij. Als family member ontvang je niet alleen stijlvolle bloemen met een verhaal, maar maak je ook samen met ons de wereld een stukje mooier.

Verse bloemen direct van het land bij The Flower Family

We bezorgen verse bloemen direct van het land, geteeld door passievolle kwekers op een duurzame manier. Onze designer ontwerpt wekelijks nieuwe stijlvolle boeketten. Deze worden samengesteld door onze talenten – mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die wij laten opbloeien in onze maatschappij.

Flowering a better world!

Wat doet uw organisatie op het gebied van sociaal werk?

The Flower Family is een sociale onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – ‘onze talenten’ genaamd- een veilige, vertrouwde en gezellige werkplek verschaft. Binnen ons bedrijf zijn wij ervan overtuigd dat iedereen over bepaalde talenten beschikt. Het is zaak om deze talenten bij deze ‘kwetsbare’ mensen zien te ontplooien en te ontwikkelen. Op deze manier kunnen zij weer deel uitmaken en opbloeien in onze samenleving.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Ja, we hebben nu drie vaste talenten binnen The Flower Family mogen verwelkomen. Hasan, een Syrische vluchteling, is productiemedewerker. Rubin is junior developer en Harm Jan doet de administratie en de boekhouding. Dit zijn drie succesverhalen en noemen dit ook het sociaal ondernemen ‘optima forma’. Deze talenten zien opbloeien in de maatschappij is het mooiste wat er is!

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

The Flower Family staat altijd open voor co-creatie en co-operatie. Samen dingen bedenken en dit samen uitwerken om elkaar te versterken in het realiseren van elkaars missie.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

Anderen gelukkig maken – betekenisvol zijn voor andere mensen – geeft veel voldoening. Ook al zijn we nog een klein bedrijf en is onze impact nog minimaal, het gevoel dat je anderen kan helpen weer ’the joy in life’ te vinden en om weer ‘part of society’ te zijn, is een heel bijzonder en fijn. gevoel.

Meer informatie?

Bezoek onze website of neem contact op met Jos van Beuningen via de mail j.vanbeuningen@theflowerfamily.nl of telefonisch 0643756482.

125Procent

125Procent draagt bij aan een sterke en betrokken samenleving door het organiseren van evenementen, campagnes, participatieprojecten en educatieprogramma’s. Dit doen wij al ruim vijftien jaar en werken hiervoor samen met belangrijke stakeholders bij de overheid en in het sociaal domein.

We investeren in mensen en betrekken de doelgroep zo optimaal mogelijk. Zo realiseren we duurzame en opschaalbare projecten met draagvlak en betrokkenheid.

Wat doet 125Procent op het gebied van sociaal werk?

Al ons werk is sociaal. Bij 125Procent geloven we dat je maatschappelijke problemen om kunt zetten in kansen en dat je met innovatieve ideeën van een achterstand een voorsprong kunt maken. Dat doen we door maatschappelijke vraagstukken op te lossen door het ontwikkelen en organiseren van projecten, waarbij alle betrokkenen meebeslissen en actief meedoen op basis van hun interesse, passie of talent.

Heeft u al mensen met een arbeidsbeperking in dienst en kunt u daar iets meer over vertellen?

Een essentieel deel van ons team heeft een afstand tot de arbeidsmarkt, dit loopt uiteen van mensen met schulden, doof en concentratieproblemen. Omdat wij zelf veel werken met doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn deze collega’s voor ons geen mensen met een beperking, maar specialisten! Ze voegen grote waarde toe aan ons team en aan onze projecten!

Wat zou u willen/kunnen delen met de andere partners van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam?

Onze doelgroep is onze inspiratiebron. De kracht en kwaliteit van mensen staan bij al onze projecten centraal. We maken gebruik van de eigen kennis en ervaring van de doelgroep, investeren in talentontwikkeling en empowerment en zorgen daarmee voor een blijvend effect.
In intensieve samenwerking met de doelgroep weten onze gedreven professionals elke keer weer de verbinding te leggen tussen wat er speelt en wat wérkt.

Wat inspireert u aan sociaal werk?

We bouwen aan een sterke, betrokken en inclusieve maatschappij, waarin iedereen meetelt en meedoet.
125Procent ziet het streven naar deze maatschappelijke impact als het kloppend hart van het bedrijf.

Meer informatie:

www.125procent.nl
info@125procent.nl